Dragi prijatelji!

SVJETSKO PRVENSTVO HRVATSKIH OVČARA jedinstveno je natjecanje u svijetu, čiji je glavni cilj predstavljanje svestranosti u radu, ove hrvatske autohtone pasmine.

Organizacija SPHO-a odvija se kroz suradnju Kluba Hrvatski ovčar Zagreb, Kluba za obuku službenih i sportskih pasa Zagreb i Hrvatskog kinološkog saveza.

SVJETSKO PRVENSTVO HRVATSKIH OVČARA održati će se u Zagrebu, u Hrvatskoj, od 23. do 25. studenog 2018. godine.

SVJETSKO PRVENSTVO HRVATSKIH OVČARA sastoji se od 10 natjecanja:

- rad s ovcama

- agility

- bikejoring

- rally obedience

- frisbee

- traženje nestalih osoba u prirodi

- poslušnost

- trag

- obrana

- specijalna izložba

 

Pokrovitelji Svjetskog prvenstva hrvatskih ovčara i ove godine su Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar-Kitarović, kao i gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić. Ogromno hvala svima na podršci koju su nam pružili i nadamo se da ćemo u potpunosti opravdati ukazano povjerenje.

Prvenstva hrvatskih ovčara nikad ne bi zaživjela da nije bilo pomoći KOSSP-a Zagreb i Hrvatskog kinološkog saveza, koji stoje uz nas i ove godine. No usprkos tome posla je uvijek puno, pa pozivamo sve vlasnike i ljubitelje ove pasmine, udruge i organizacije da nam se također pridruže, te nas podrže u organizaciji ove manifestacije svjetskog karaktera. Vjerujemo da upravo kroz ovakva događanja možemo pokazati koliko je uistinu velika naša autohtona pasmina Hrvatski ovčar.

A što se tiče Vas, dragi, vjerni natjecatelji, uopće ne sumnjamo da ćete trenirati s nevjerojatnim poletom, kao što uvijek i činite:-). Neke od titula Svjetskih prvaka čekaju upravo na Vas!

Klub Hrvatski ovčar - Zagreb

 

 

• 26.11.2018. Na stranici "Rezultati" objavljeni su svi finalni rezultati natjecanja.

• 19.11.2018. Ovdje možete vidjeti Startne liste

• 10.11.2018. Prijave su zatvorene.

• 10.10.2018. Prijave su otvorene! Linkovi na online prijavnice za radne discipline i izložbu, kao i katalog, nalaze se na stranici "Prijave".

• OBAVIJEST ZA NATJECATELJE U BIKEJORINGU - Ukoliko nemate svoj bicikl i želite da vam ga posudimo za natjecanje, molimo pošaljite nam e-mail.

• Na stranici "Natjecanje" objavljen je Pravilnik Svjetskog prvenstva hrvatskih ovčara.

• Prema odluci Hrvatskog kinološkog saveza, sudjelovanje na našoj Specijalnoj izložbi hrvatskih ovčara koja će se održati u sklopu Svjetskog prvenstva hrvatskih ovčara, BITI ĆE BESPLATNE ZA SVE SUDIONIKE :-).